Elina_Saari_Authorbiography.jpg

Lumihiutaleiden huovutusohjeita

Lumihiutaleiden huovutusohjeita on nyt myös videolla.

Koriste on huovutettu huopakukkaohjeella.

Lumikehrä on ensin jaettu kahteen osaan reunoilta ja neulattu kiinni keskeltä, reiän ympäriltä. Sen jälkeen se on huovutettu, kuten huopakukka. Huopakukkaan löydät video-ohjeet tästä.

Lumikehrä on laserleikattua Jääkarhua. Lumikehrän ja muut hiutaleet ja pitsipalat löydät materiaalivalikosta kausituotteista.

Voit myös ommella kaksi Lumikehrää yhteen ja huovuttaa ne yhdessä.

Näissä kuvissa kaksi Lumikehrää on ommeltu toisiinsa ja huovutettu, kuten edellinen. Näin saat upean kolmiulotteisemman ”pallon” vaikka kuusen koristeeksi!

Saumat on jätetty päällepäin ja kissaharjattu. Ennen saumojen peittelyä saumojen kohta harjataan kissaharjalla, jotta saadaan kuidut pintaan ja kiinnittymään toisiinsa. Saumat ommellaan tiiviisti, jotta kappaleet pysyvät yhdessä. Kissaharjaamisen jälkeen saumat on peitetty hötöpaloilla Ohukaista tai Lunta. Hötöpaloista Elina kertoo mm. Lumen esittelyvideolla ja siitä näkee mitä hötöpala käytännössä tarkoittaa. Paloilla voit myös ”maalata” hiutaletta eri väriseksi.

Huovutuksen aikana hiutaleen sisälle ei tarvitse laittaa muovia tai muuta estoa, sillä Jääkarhu ei tartu toisiinsa huovutuksen aikana. Huovutuksen vaiheet on samat, kuin videolla. Huovutuksen aloituksessa käy varovasti ensin läpi sauma kuplamuovien välissä, mikäli olet liittänyt niihin peittopaloja. Lopuksi muistat vain muotoilun aikana ”avata” hiutaleita, jotta saat kolmiulotteisen muodon.

Mallihiutale on punaista tehdasvärjättyä Jääkarhua. Hiutaleita on myynnissä luonnonvalkoisena, meleerattuna, tehdasvärjättyinä ja käsinvärjättyinä.

Lumihiutaleiden huovutusohjeita päivitetään tähän artikkeliin sitä mukaa, kun uusia ideoita keksitään.