Merinotopsi punainen

8,00  sis ALV 24%

Lisää tulossa

Toistaiseksi loppu varastosta, mutta voisit tykätä myös punaisesta silkkimerinosta! Sen löydät tästä.

Superhieno merinotopsi 16,5 mikronia, 8,00 €/100g (80,00€/kg)

Myydään n.100g pusseissa. Paino voi vaihdella 0-20g.

Hinta lasketaan todellisen painon mukaan.

Kuvaus

Merinotopsi punainen on superhieno merinotopsi (16,5 mikronia).

  • Myydään n.100g pusseissa. Paino voi vaihdella 0-20g.
  • Merintopsit ovat korkealaatuista mulesing-vapaata merinovillaa
  • 16,5 mikronia, erittäin hienoa merinovillaa
  • Ihana ihoa vasten, ei kutita

Merinotopseilla voit maalata ja sävyttää huopatöitäsi tai vaikka rakentaa koko asusteen/ kankaan topseista. Merinotopsit ovat yhteen suuntaan kammattua hienoa merinovillaa, joten rakentaessasi asusteita tai kankaita pelkästään topsista, tulee sinun asetella kuituja ristikkäin (pystysuuntaan & sivusuuntaan), jotta saat kestävän ja hyvin huopuvan sidoksen.

Elina ei topseja neulaile (neulaamalla upea kuitujen rakenne helposti menee ”siksakkiseksi”) vaan vetää topsikuidut suoraan työn pintaan juuri ennen huovutusta. Tarkkojen rajojen neulaamiseen Elina käyttää käsinvärjätystä Lumesta ja Ohukaisesta revittyjä kuitusuikaleita. Maalausneulana toimii ehdottomasti parhaiten Special Pro!

Elina käyttää topseja myös saumojen peittelyyn. Saumat voi peitellä juuri ennen huovutusta ilman neulaamista ja aloittaa huovutuksen niistä kohdista mihin olet merinoa käyttänyt. Märillä käsillä ei kuitenkaan kannata kuituja koskea, sillä kuidut tapaavat mennä kasoiksi ja näin ollen kaunis hötöinen reuna menetetään.

Merinoita on saatavilla tehdasvärjättyjä, käsinvärjättyjä ja valkoista. Voit tehdä tehdasvärjätyista merinotopseista myös omia sekoituksia jakamalla topsia pitkittäissuunnassa ja lisäämällä samaan nippuun toista väriä. Näin saat haluamasi sekoituksen värejä työhösi yhtäaikaa.

Lisää Elinan huovutusohjeita ja ideoita huopatöihisi löydät Youtube-kanavaltamme.