Huippuhetkiä vuodelta 2022 – Sateenkaarihäät & Australian kuvaukset

Paljon on tullut tiedusteluja koskien uusia juuri julkaistuja kuviamme ja upeita Oonan koostamia videoita. Tässä tarinat kuvien takaa.

Kuten niin monella muullakin käsityöyrittäjällä, meni minullakin vuosi 2022 pienten vastoinkäymisten kanssa painiessa. Korona-pandemia oli jo vaikeuttanut raaka-aineiden saantia ja kuljetuksia huomattavasti ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan toi sitten tullessaan lisää vaikeuksia ja isoa kustannusten nousua. Silti on syytä pitää 2022 vaikeuksia pieninä  – Ukrainassa oikeasti kärsitään.

Omaan elämääni toi iloa tyttäremme Saagan ilmoitus mennä Beckyn kanssa naimisiin täällä Suomessa heinäkuussa 2022. Samaan aikaan tuli myös yllättävä yhteydenotto Australiasta;

Australian Felt- Magazine pyysi minulta kuvasarjaa & taitelijaesittelyn joulukuun (2022) numeroonsa. 

Koska olin juuri saanut tiedon tyttäreni Saagan tulevista kesähäistä ja niihin minulta tilatuista hääkoristeista, päätettiin Saagan häät, sekä Felt Magazinen kuvaukset toteuttaa samalla teemalla: sateenkaarihäät, auringonkukka, tasa-arvo, ilo, valo ja värikkyys. 

Valmistautuminen häihin ja kuvauksiin

Saagan ja Beckyn häihin huovutin parikymmentä kolmiulotteista auringonkukkaa – niitä oli toivottu morsiusneidoille ja pöytäkoristeisiin sateenkaaren väreissä. Samalla kun värjäsin materiaaleja auringonkukkiin, värjäsin myös materiaaleja hääkaareen, sekä suureen huopakehään mikä oli tulossa selfie-taustaksi juhlapaikalle.

Ja homma lähti lapasesta heti alkumetreillä auringonkukkien kolmiulotteisen keskustan kanssa; siitä tuli niin hieno, että halusin tehdä koko kehän myös nappulalla ja aloin rakennella nappulahuopaa oikein urakalla! Ja sitten innostui Oonakin!

Tässä kohtaa homma lähti lapasesta 2.0. Totesimme, että urakasta oli tulossa iso, niin iso ettei perinteisiä kesäkursseja voitaisi järjestää kesällä 2022  (anteeksi siitä, korvaamme menetyksen tulevana kesänä 2023).

Alkoi hillitön nappulahuopasirkus, testejä toinen toisensa perään, ideointia ja leikkimistä. Ihan parasta.

Pyysimme malliksi Ville Soikkelin ja päätimme pukea hänet nappulaan ja tylliin & tehdä hänestä hemaisevan upean kesämorsiamen Austalian kuvauksiin! Oona lupasi hoitaa tyllit, ompelut, hiukset ja meikin ja minun piti suoltaa nappulaa ja ziisus että sitä nappulaa tuli tehtyä ja paljon!

Felt Magazine ilmoitti tarvitsevansa valmiit kuvat heinäkuun puolessa välissä, joten kuvauspäivä lyötiin lukkoon ( 6.7.2022 ) ja paahdoin täyttä höyryä nappulahuopaa, ja hattuja kuvauksiin + nappulahuopaa ja huopakoristeita heinäkuun lopun häihin. Sitten iski jalkinekriisi. Ville ilmoitti kavionsa kooksi 45, ei ollut helppo nakki löytää tylliin, nappulahuopaan ja tyyliimme sopivia jalkineita kyseisessä koossa.

Tässä vaiheessa olimme päättäneet pitää Autralian kuvausten väriteeman valkoisena ja pinkkinä. Rajoittamalla värimaailmaa pystyimme irroittelemaan enemmän eri pintarakenteilla. Pinkkiin asuun päädyin rakentamaan ja huovuttamaan nappulasandaalit Crocsien päälle ja valkoisen asun jalkinepulmaan saimme apua Tallasta ja heidän upeasta puukenkävalikoimastaan. Villeltä itseltään löytyi röyhkeän räheät mustat saapikkaat ja haluttiin ne myös ehdottomasti kuviin mukaan. Tässä vaiheessa kävi kyllä mielessä, että Felt Australia saattaisi kuvat nähdessään peruuttaa jo sovitun kuvien julkaisun, mutta olimme Oonan kanssa niin täydellisessä huopanappulahääpöhinässä, että emme olisi peruuttaneet yhtään tai edes välittäneet jos jollain olisi mennyt herne nenään! Optikko Mäkelän liikkeessä Lahdessa otettiin minut tyyneydellä vastaan, kun marssin sinne metsästämään täydellisiä aurinkolaseja huovutettavaksi. Sanomattakin selvää, että minun kriteerini lasien suhteen poikkesivat normaalista. Ja ehkä minäkin.

Kuvauspäivä

Kuvauspäivän aamuna Ville testasi asuja ensimmäisen kerran ja Oonan kanssa säädimme yksityiskohdat kuntoon. Kuvaukset puolestaan sujuivat hienosti, kuten kuvaaja Tomi Kallion kanssa aina. Ville oli kameran edessä elementissään ja mahtavan muuntautumiskykyinen. Yksityiskohtana kerrottakoon, että Ville ei ole ammattimalli vaan supliikki mediapersoona & radiojuontaja Yle:llä. Upea tyyppi ja sekopäisen ihana heittäytyjä – olen fani.

Lähetin valikoiman valmiita kuvia Australiaan saatesanojen kera: ” Tällaista tuli. Olen todella ylpeä töistäni ja pidän julmetun paljon näistä kuvista. En muuttaisi mitään, mutta ymmärrän kyllä, jos koette, etteivät kuvat ole sitä, mitä minulta tilasitte”. Vastaus Australiasta tuli nopeasti, kuvat olivat loistavia ja yksi niistä haluttiin myös lehden kanteen.

Lehti tuli ulos joulukuun alussa ja oman kappaleeni sain jouluaattona. Oman kappaleesi voit tilata tästä.

Häähumua

Saagan häiden ollessa 3 viikon päässä pääsin jatkamaan huopanappulakehän ja hääkaaren parissa.

Aki teki raapustusteni mukaan vanerista pohjat 2-osaiseen hääkaareen, sekä selfiekehään. Niiden päällystämiseen sain kulumaan uskomattoman paljon aikaa ja materiaaleja, mutta hienot tuli. Saagan ja Beckyn sateenkaarihäät pidettiin kahdessa paikassa; ensin vihkiminen Myllysaaressa Lahdessa ja loppubileet täällä meidän kotona Orimattilassa. Ulkomailta saapui häävieraita 70 ja loput 40 ympäri Suomea. Iso kiitos Saagalle ja Beckylle, jotka toivat mahtiannoksen iloa ja valoa ikävän ajan keskelle! Juhlia ei ole koskaan liikaa ja nämä juhlat olivat erityisen upeat!

Ja vielä niistä kesäkursseista:

Aloitettiin Oonan kanssa uusi leikkituokio (huom. meidän tuokio = useampi viikko) jo vuoden vaihtuessa. Kesäkurssit julkistetaan helmikuun lopussa – maaliskuussa, jos meillä taas lähti pahasti lapasesta. Seuratkaa verkkosivuja, Instagramia ja Facebookia, rummutetaan kyllä. Ja varatkaa kalentereihin tilaa heinäkuun lopulle

Repikää isosti iloa pienistäkin asioista ja huovuttakaa ystävät, huovuttakaa!

-Elina

Kuva: Tomi Kallio, Malli: Ville Soikkeli, Asusteet ja vaatteet: Elina Saari ja Oona Jakku, Meikki ja hiukset: Oona Jakku