Felt Faction on Elina Saaren ja Aki Leppäsen yhteinen huopakaruselli

Töitä paiskitaan yötä päivää, pihalla kiehuvat väripadat, saunavuoroista kilpaillaan hattujen kanssa ja villaa ja huopaa pursuaa kodin joka paikasta. Elina vastaa huovutuksesta, värjäyksestä, materiaalien kehittämisestä ja uusien hullujen ideoiden toteuttamisesta. Aki on Elinan täydentävä puolisko – muusa, kriitikko, työpari ja suurin inspiraation lähde. Ja toisinaan roolit ovat iloisesti sekaisin.

Felt Faction perustettiin vuonna 1999. Alussa Elina huovutti pääasiassa uniikkeja hattuja ja seinätekstiilejä, nykyisin lähes kaikkea mitä huopumaan saa!

Villa taipuu Elinan käsissä taidokkaasti, mutta materiaali ja pitkät yksinäiset huovutus-sessiot kuumassa saunassa pitävät myös käsityöläisen mielen nöyränä.

Tänä päivänä Felt Faction pystyy tarjoamaan kaikille huovutukseen hurahtaneille huovutusmateriaaleja, jotka ovat yhtä uniikkeja kuin Elinan omat työt.


Elina on itse kehittänyt suurimman osan myytävistä materiaaleista ja ne ovat saaneet sellaista kyytiä Elinan matkassa, että testattu on ja erittäin toimiviksi todettu!

Elina myös luennoi ja kouluttaa sekä kotimaassa, että ulkomailla. Elina opettaa räväkästi, tinkimättömästi ja viihdyttävästi. Kaikesta huokuu käsillä tekemisen riemu ja intohimo huopaan.

Elina käyttää villaa ja huopaa hyvin laajalla skaalalla. On käsin huovutettua, on vanutettua, ommeltua, virkattua, neulottua, kudottua, solmittua, teollista huopaa jne.

Tekniikat vaihtelevat tuotteen / parhaan lopputuloksen mukaan. Kaiken käytetyn materiaalin on Elina värjännyt käsin.

Sivuilla esitellyt tuotteet ovat aina uniikkeja yksittäiskappaleita!
Läheskään kaikkia hattuja, asusteita, seinätekstiilejä, laukkuja, koruja jne. ei ehditä kuvata. Tuotteet jatkavat matkaansa messuille, näyttelyihin tai myyntiin.


Tarkoituksena ei ole tehdä hauskoja/ erikoisia asusteita ja hattuja. Kaikkien tuotteiden pitää olla toimivia ja persoonallisia. Hauskuus on hatussa aina extraa!