Kesän 2019 huovutuskurssit 25.7.- 3.8.2019
Kesän 2019 huovutuskurssit 25.7.- 3.8.2019

Kesän 2019 huovutuskurssit 25.7.- 3.8.2019

Ensi kesänä Felt Faction järjestää 3 huovutuskurssia Orimattilassa Salusjärven leirikeskuksessa.

1. Kurssi 25.-27.7.2019

Kolmiulotteiset seinätekstiilit Elina Saaren ohjaamana.

Tällä kurssilla valmistetaan triptyykki, eli kolmiosainen huopatyö. Tavoitteena on valmistaa yksi osa päivässä. Mikäli jatkat suoraan seuraaville kursseille, voit hyödyntää oppimiasi tekniikoita seuraavilla kursseilla. Begoñan kurssilla voit esimerkiksi ecoprintata (kasvikuvioida) tällä kurssilla valmistamasi seinätekstiilit ja Elinan hattukurssilla puolestaan siirrät oppimasi kolmiuloitteiset elementit helposti osaksi hattuasi.

Hinta: 330€ (sisältää opetuksen ja majoituksen)

2. Kurssi 28.7.-31.7.2019

Kasvikuvioitu (eco print) hame ja yläosa Begoña Ordásin ohjaamana.


Erikoisvieraamme Espanjasta Begoña Ordás rakastaa huovan kuviointia kasveilla ja on erityisesti innostunut yhdistämään suomalaisia ja espanjalaisia kasveja luodakseen uusia värisävyjä ja kuvioita asuihinsa. Kurssilla valmistat asukokonaisuuden (hame ja yläosa) sekä tutustut nuno- ja kasvikuviointitekniikkaan. Begoñalle on tärkeää, että vaatteet ovat istuvia ja kantajiensa näköisiä. Kurssin voit ottaa hyvin espanjan kielen alkeiskurssina, mutta voit luottaa siihen, että tulkkaus sujuu.

Hinta: 370€ (sisältää opetuksen ja majoituksen)

3. Kurssi1.-3.8.2019

Elinan hattukurssi, jossa inspiraatio kaivetaan luonnosta, toki vapaasti tulkiten.


Tavoitteena on saada valmiiksi 2-3 hattua, joissa jokaisessa leikitellään kolmiuloitteisilla muodoilla ja pinnoilla. Elinan tekniikoita mukaillen valmistetaan ensimmäiset hatut. Viimeinen hattu on itse suunnittelemasi, kunhan se liittyy kurssiemme teemaan. Kurssi on fyysisesti rankka, mutta palkitseva — saat kotiinviemisiksi hyvännäköisiä ja persoonallisia luomuksia, jollaisia et uskonut osaavasi valmistaa. Elinan päämääränä on opettaa niin perusteellisesti, että osaat hyödyntää oppejasi myös kurssin jälkeen. Jos tavoitteenasi on saada kolme valmista hattua, vaatii se myös paljon itsenäistä iltatyöskentelyä.

Hinta: 330€ (sisältää opetuksen ja majoituksen)

Yleistä tietoa kursseista:

Kesän 2019 kurssien teema on "Flora & Fauna" — kasvi- ja eläinmaailma toimii punaisena lankana kaikissa kurssitöissä.

Felt Factionin kesäkursseja kuvailtiin viime vuoden palautelomakkeissa mm. sanoilla  "älyttömän hauskaa”, ”mahtavaa seuraa”, ”ihana ympäristö”, ” hyvä tiimi järjestämässä”, ”fyysinen rääkki”, ”aina oppii jotain uutta”, ”opetus on todella ammattitaitoista & intensiivistä”, ”ihanat assistentit”, ”ihana kokemus". 

Ja tätä me haluamme tarjota.

Opetusta on joka päivä klo 9.00 - 17.00, mutta kurssilaiset saavat tohottaa vaikka läpi yön jos on jäänyt inspiraatio päälle ja jos kroppa vielä jaksaa. Kipeitä lihaksia voi iltaisin lepytellä saunomalla, uimalla ja nauttimalla pari lasillista viiniä.  Kurssit ovat kansainvälisiä ja osallistujia saapuu eri puolilta maailmaa. Kielitaidosta ei kuitenkaan tarvitse huolehtia, assarit auttavat sekä tulkkaavat ja hienosti on aina selvitty. 

Kurssipaikka Salusjärven leirikeskus sijaitsee lähellä Orimattilan juna-asemaa (Henna) ja lähellä Helsinki-Lahti moottoritietä, mutta keskustaan kaupoille on matkaa 15 km. Kurssilaiset majoittuvat kurssikeskuksessa, jossa on kaksi isoa makuusalia. Joskus on kurssilaisia saapunut asuntoautoilla tai he ovat halunneet telttailla, Orimattilan keskustasta löytyy B&B ja hotelli Teltta, näistä mahdollisuuksista tiedotamme myöhemmin kurssikirjeessä. Leirikeskuksessa on hyvin varusteltu keittiö, jossa kurssilaiset valmistavat omat ruokansa. Kursseilla tarvittavia materiaaleja on myynnissä paikan päällä. Myös materiaaleista kerrotaan lisää kurssikirjeessä.

Huom. Begoñan kurssin kesto on 3 päivää + seuraava aamupäivä (kasveilla kuvioidut tekstiilit ovat kattilassa yön yli). Iltapäivällä järjestämme Salusjärvellä ”avoimet ovet” ja tällöin voi kurssipaikalla vierailla sukulaiset, ystävät ja huovutuksesta kiinnostuneet ihmiset ostamassa materiaaleja & mallikappaleita ja katsomassa Oona Jakun huovutusnäytöksen. Oona huovuttaa paikan päällä huopatossut. Avoimet ovet -tapahtuma kestää 3 tuntia (14.00 - 17.00).

Tästäkin tapahtumasta kerromme lisää kurssikirjeessä.

Kursseille ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu kursseille tästä linkistä 

aki.leppanen@feltfaction.fi

Muista täsmentää onko kyseessä kurssi 1. Elina, seinätekstiili  2. Begoña, asusteet  vai  3 .Elina, hatut!

Jos ilmoittaudut useammalle kuin yhdelle kurssille on hinta alennettu: 

Kaksi kurssia , alennus 50 €

Kolme kurssia, alennus 80 €

Kursseille ilmoittautuminen loppuu 8.3.2019 ja silloin tiedämme toteutuvatko kurssit (minimissään 10 osallistujaa per kurssi). Tiedotamme asiasta nettisivuilla ja facebookissa ja lähetämme laskun vasta ilmoittautumisajan päätyttyä. Kurssikirje, jossa on yksityiskohtaista tietoa majoituksesta, materiaaleista ym. lähetetään huhti-toukokuun aikana. 

HUOMIO! Lasku on maksettava 2 viikon kuluessa sen saapumisesta ja mahdollinen kurssin peruutus on tehtävä viimeistään 12.4.2019 tämän jälkeen emme palauta kurssimaksua!